fbpx
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Waarom ontploffen vrouwen emotioneel veel sneller dan mannen

Ken jij dat moment dat je zo emotioneel geraakt bent, dat alle logica weg valt? Emoties zijn dan zo intens dat ons brein in de fight, fly, freeze modus schiet. Dit moment noem ik het emotionele ontplof moment.
Het emotionele ontploffen kan al gebeuren door één opmerking, één klein dingetje waardoor we volledig van slag raken.
Het deel van onze hersenen waar logisch denken plaats vindt word -als het ware- overgenomen. We kunnen niet anders dan ons zelf beschermen. Je hoort jezelf dingen zeggen, je ziet jezelf dingen doen, je
weet dat het niet handig, maar je kan niet anders. Pas als de emoties afgezakt zijn komt de “controle’’
over ons gedrag weer terug.

Stapeling van emoties

Hoe komt het dat dit vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen? Als een man geraakt wordt is dat over het algemeen op één issue: Bv ‘afwijzing’ OF ‘niet genoeg zijn’ OF ‘schuld’. Een vrouw wordt in eerste instantie ook geraakt op één issue. Maar dit issue houd bij een vrouw verband met een heleboel andere issues. Wordt bv het issue afwijzing geraakt, dan komen er ook direct andere issues naar boven.
Issues zoals ‘niet goed genoeg zijn’ EN ‘schaamte’ EN ‘afhankelijkheid’ EN….
Bij een vrouw wordt in haar brein een domino-effect in werking gezet. Hier hangt de stapeling van bijbehorende emoties aan vast. Emoties lopen door de stapeling hoger op. Deze stapeling zorgt er voor dat een vrouw eerder en vaker in het emotionele ontplof moment komt dan een man.

Bij Belinda Scholten

Tijdens een traject maak ik gebruik van Creatrix®. Ik neem je mee in een fictief verhaal waarin jij je goed voelt en issues opruimt. Er wordt dus niet gewroet in het verleden. Doordat issues na de sessie definitief weg zijn kan het domino-effect niet meer plaatsvinden.
Ben jij ook klaar met de emotionele ontplof momenten. Neem dan contact met me op voor het plannen van een kennismakingsgesprek.

Gratis Ebook 'Vrouw Zijn'

 

Ja, ik wil het gratis Ebook ontvangen. 

GDPR toestemmig

Het is gelukt!

Pin It on Pinterest

Share This
×