fbpx
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Vergoedingen voor coaching

Er zijn verschillende mogelijkheden, zowel voor particulieren als vrouwen met een eigen bedrijf, om een traject vergoed te krijgen. 

 

Particulieren

Persoonlijk opleidingsbudget

Vele dames hebben hun traject vergoed gekregen vanuit het persoonlijke opleidingsbudget van het werk. Om jouw werkgever of personeelsfunctionaris een duidelijk beeld te geven over wat een traject inhoud kun je bij mij een brief aanvragen die specifiek voor werkgevers is opgesteld. 

Voorkoming ziekte verzuim

Voel jij je niet meer lekker op werk, neem dan contact op met de bedrijfsarts of ARBO-dienst. De Poortwachters Wet geeft de werkgever de verplichting om zich in te zitten ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Overleg over de problemen waar je tegen aanloopt en leg de optie van mijn coaching voor.  We halen de wortels van jouw problematiek weg. Daarmee wordt voorkomen dat jij in bv een-burn out zal komen.

Belasting teruggave

De kosten voor coaching worden gezien als scholingskosten. Betaal je zelf jouw traject, dan kun je deze kosten bij de aangifte als scholingskosten aftrekken. Het traject is namelijk gericht op het veranderen en/of verbeteren van kennis en vaardigheden om inkomen uit arbeid te behouden of verbeteren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst

Zelfstandige ondernemers ZZP-er

De BTW kun je verwerken in je BTW aangifte. Op deze manier krijg je meestal een deel van de kosten weer terug. 

De kosten voor coaching zelf, zijn voor zelfstandigen van de belasting aftrekbaar als bedrijfskosten. 

 

Pin It on Pinterest

Share This