fbpx
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Boekentips

Mijn persoonlijke boekenlijst
The Reconnection

Het boek verkent de relatie tussen NLP en spiritualiteit. Het onderzoekt het ‘spirituele succes’ van leraren en de mogelijkheden van NLP om onze eigen spirituele intelligentie te verhogen. NLP werkt als een levenshouding: een effectief voor bewustzijnstransformatie. Het stimuleert een denkwijze en communicatiestijl die ons leert van anderen, van het andere en van onszelf, en zo versnelt het onze spirituele groei en zelfrealisatie. Los van ideologische en religieuze overwegingen biedt het boek praktische antwoorden op vragen over het creëren van realiteit, loslaten, liefde, oordeelsvorming, vrijheid van angst, de aard van het ego en het definiëren van een persoonlijke missie. 

‘Spiral Dynamics’ geeft antwoord op vragen als ‘Hoe kan ik zien welke drijvende krachten een rol spelen bij veranderingen?’, ‘In welke richting beweegt zich dat veranderingsproces?’ en ‘Welk instrument heb ik om dat proces te sturen?’. Spiral Dynamics is een door Don Beck en Chris Cowan ontwikkeld strategisch model om grip te krijgen op de dynamische krachten achter het menselijk handelen. Alle veranderingsprocessen – in de zakenwereld, in persoonlijke relaties, in het onderwijs en op het terrein van de politiek – bewegen zich in dit dynamische model spiraalvormig omhoog. Ze worden gekleurd door de waardesystemen die leven in een organisatie.

Het boek ‘Het verstrooide brein’ van Gabor Maté is een must-read voor mensen met ADD en hun naasten. Het boek legt uit hoe ADD geen erfelijke ziekte is, maar een omkeerbare ontwikkelingsachterstand. Maté biedt inzicht in emoties en gedrag van mensen met ADD en geeft een optimistische visie op neurologische ontwikkeling, inclusief tips en technieken om deze ontwikkeling te bevorderen. Het boek is een optimistisch werk dat kan helpen om de puzzelstukjes op hun plek te doen vallen.

The Reconnection
Volgens Deepak Chopra levert dit boek een interessant en nieuw inzicht in de dynamiek van genezing”. De buitengewone genezingen die bij patienten van Dr. Pearl worden waargenomen, trekken de aandacht in de hele wereld.

Aan de universiteit van Arizona is wetenschappelijk onderzoek verricht naar dit fenomeen en bevestiging gevonden van de bijzondere energie die in deze bijzondere tijd beschikbaar komt. De nieuwe frequenties van genezing” die door Pearl hier worden beschreven, overstijgen alles wat tot heden aan genezings-technieken bekend is geworden.

The Magic
Dit boek brengt de magie van het leven terug waar je als kind zo van onder de indruk was. Het leven was adembenemend, opwindend en ontzagwekkend, en dat is het nog steeds! Als je maar weet waardoor magie wordt voortgebracht.

Rhonda Byrne neemt je bij de hand. Een mysterie wordt onthuld, afkomstig van een heilige tekst. Stap voor stap komen eeuwenoude geheime lessen, onthullingen en wetenschappelijke wetten samen. Het resultaat na 28 dagen: een geluksniveau dat je niet voor mogelijk had gehouden

The Reconnection
Geef me vijf minuten en ik kan je je financi le toekomst voor de rest van je leven voorspellen, is de uitspraak waar T. Harv Eker wereldwijd beroemd om is geworden.
Hoe hij dat doet? Hij kan er in een kort gesprek achter komen wat je persoonlijke blauwdruk is voor je financi n en succes.
Je blauwdruk voor je financi n heb je ontwikkeld tijdens je opvoeding, op school, door je omgeving, etc.

In dit boek, dat je leven kan veranderen, zul je leren hoe je je eigen financi le blauwdruk kunt vaststellen en verbeteren, om je inkomen ingrijpend te verhogen en rijkdom te genereren. Door gebruik te maken van deze bewezen principes, is T. Harv Eker in twee nhalf jaar van niets miljonair geworden. Lees het en word rijk!

The Magic
The Reconnection
The Reconnection
Inspirerende Ontmoetingen, Gesprekken en Levenslessen Susan Smit staat bekend om haar speelse en persoonlijke benadering van moderne spiritualiteit in het dagelijks leven. Wijze vrouwen leest als een inspirerende en openhartig getoonzette zoektocht naar wijsheid.

Smit is ervan overtuigd dat wij veel van oudere mannen en vrouwen kunnen leren.

Ze beschrijft haar ontmoeting met koningin Noor van Jordanië, met wie ze spreekt over het belang van een kritische geest, wisselt van gedachten met schrijfster Isabel Allende over verdriet als onderdeel van het bestaan, interviewt prinses Irene van Lippe-Biesterfeld over de kracht van de natuur en bezoekt onder anderen Isabella Rossellini, majoor Bosshardt, Char Margolis en Jane Goodall die haar laten delen in hun inzicht en visie.

Het vervolg op Susans Smits bestseller “Wijze vrouwen”: haar gesprekken met inspirerende mannen, gelardeerd met haar eigen inzichten. Met o.a. Arthur Japin, Alain de Botton, Eckhart Tolle, Paulo Coelho, Joop van den Ende en Max Moszkowicz sr.

‘Na het schrijven van “Wijze vrouwen” had ik het gevoel dat ik iets over het hoofd zag. De helft, om precies te zijn. Ik miste de mannelijke blik op wijsheid en levenskunst. In “Wijze mannen” wil ik mannen en vrouwen helpen om de kwaliteiten van mannelijkheid ten volle te begrijpen, ervaren en benutten.

Mannelijkheid in de traditionele zin van het woord betekent winnen, ten strijde trekken en domineren. Dat is een eenzijdig en schraal beeld van mannelijkheid, waarbij het wilde, vaderlijke, wijze, creatieve, nobele en liefhebbende deel geen plek heeft.

Geef me vijf minuten en ik kan je je financi le toekomst voor de rest van je leven voorspellen, is de uitspraak waar T. Harv Eker wereldwijd beroemd om is geworden.
Hoe hij dat doet? Hij kan er in een kort gesprek achter komen wat je persoonlijke blauwdruk is voor je financi n en succes.
Je blauwdruk voor je financi n heb je ontwikkeld tijdens je opvoeding, op school, door je omgeving, etc.

In dit boek, dat je leven kan veranderen, zul je leren hoe je je eigen financi le blauwdruk kunt vaststellen en verbeteren, om je inkomen ingrijpend te verhogen en rijkdom te genereren. Door gebruik te maken van deze bewezen principes, is T. Harv Eker in twee nhalf jaar van niets miljonair geworden. Lees het en word rijk!

The Reconnection
The Magic
The Reconnection

De Alchemist: Een Meesterwerk met diepgaande levenslessen
Mijn favoriete boek, De Alchemist, is niet alleen prachtig geschreven, maar zit ook boordevol prachtige levenslessen en metaforen. Het is een boek dat gemakkelijk te lezen is en de verbeelding prikkelt.

Een van de belangrijkste lessen in het boek is om de wijsheid van het hart te volgen. Het verhaal volgt een schaapherder genaamd Santiago, die de wereld rondreist op zoek naar een verborgen schat en uiteindelijk een wijze alchemist ontmoet. De alchemist adviseert Santiago om naar zijn hart te luisteren, omdat het de kennis van de ziel van de wereld bevat en de sleutel is tot het vinden van zijn schat.

De Alchemist is een meesterwerk.

Het boek “The Magic” biedt 28 dagen aan oefeningen die je helpen je te concentreren op de mooie dingen in het leven. Zelf heb ik deze oefeningen gevolgd en jaren later blijven ze nog steeds in mijn gedachten en raad ik verschillende oefeningen mijn klanten. Het boek brengt de magie van het leven terug, die je als kind zo fascineerde. Het leven was betoverend, opwindend en indrukwekkend – en dat is het nog steeds! Alleen moet je weten hoe je deze magie kunt oproepen. Rhonda Byrne neemt je bij de hand en onthult een mysterie afkomstig van een heilige tekst. Stap voor stap worden eeuwenoude geheime lessen, onthullingen en wetenschappelijke wetten samengebracht. Na 28 dagen zul je versteld staan van het geluksniveau dat je hebt bereikt.

‘Alles over niets’ bestaat uit:
– Een boek (184 pagina’s)
– Een speelfilm (speelduur 70 minuten) en
– Een dvd met 14 interviews

‘Alles over niets’ is een film van Nederlandse makelij en nodigt je uit de dagelijkse ratrace los te laten door een geheel andere zienswijze op het leven. Deze eeuwenoude filosofie uit India heet nondualiteit en is omarmd door o.a. Albert Einstein, Eckhart Tolle, Jim Carrey, Ramana Maharshi en Byron Katie. Wanneer je wordt geraakt door het inzicht, kan alles in je leven ingrijpend veranderen… terwijl daar niets voor hoeft te veranderen.

The Reconnection
Dit boek laat zien hoe schitterend de resultaten zijn wanneer wetenschappers spiritualiteit toelaten in hun visie. Het is bewezen dat het onmogelijk is om kwantumprocessen te observeren zonder ze te beïnvloeden en te veranderen.

Dat betekent dat ons bewustzijn geen toeschouwer is van de werkelijkheid, maar een onderdeel ervan. Daarmee wordt wetenschap spiritueel, want het bewijst dat de wetten van de materie niet altijd en overal gelden!

The Reconnection
The Power of the Heart brengt de kracht, de wijsheid, de liefde en de intelligentie van ons hart op een volkomen vernieuwende wijze onder de aandacht. Wat hebben Paulo Coelho, Isabel Allende, Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Maya Angelou met elkaar gemeen? Ze onderkennen de noodzaak van het luisteren naar je hart. Auteur Baptist de Pape sprak met hen en nog vele anderen.

Hij creëerde een boek met een verrassende wetenschappelijke en spirituele onderbouwing dat aan het begin staat van een onstuitbare internationale beweging: laat je hart je gids zijn. Vind je ware potentie en je geluk, leef dichter bij je intuïtie. Coelho, Allende, Tolle, Chopra en Angelou inspireren, De Pape overtuigt.

The Reconnection
Dit is het universum van trilling. Einstein zei ooit: ‘Niets gebeurt totdat iets beweegt’. Alles trilt met een specifieke frequentie. Kwantumdeeltjes vibreren zó snel dat het spot met de wereld van begin en einde. De hoogste/snelste energie wordt Bron-energie genoemd. Wij en alles komen van deze vibratie om daarna te gaan naar de wereld van dingen, lichamen, gedachten en ego’s.

Met het achterlaten van de Bron-energie, aanvaardden wij onze hele wereld van problemen, ziekten, tekorten en angsten. De leringen van Abraham zijn gericht op het in alle opzichten terugkeren naar die Bron waar alles uit voortkomt en waar alles ook naar terugkeert.

Wayne Dyer ging reeds uit van deze Bron-energie in zijn boek ‘De Kracht van Verandering’. ‘Abraham kan u echter deze verlichte wijsheid bieden door voor 100 procent verbonden te zijn met die Bron en er nooit in het minst aan te twijfelen’, aldus Wayne Dyer in zijn voorwoord bij dit boek.>

The Reconnection
The Reconnection
The Reconnection

Het belang van het begrijpen van de menstruatiecyclus van vrouwen
De bestseller “De Cyclus Strategie” van Maisie Hill biedt inzicht in het samenwerken met hormonen om je dagelijks leven te veranderen. Het begrijpen van de verschillende fasen van de menstruatiecyclus en de hormonen die daarbij een rol spelen, kan het mentale en fysieke welzijn van vrouwen aanzienlijk verbeteren. Dit boek biedt een uitleg van de cyclus en hoe je elke fase in je voordeel kunt laten werken. Het maakt gebruik van seizoenen als metafoor en stelt dat je elke fase kunt zien als een seizoen: winter, lente, zomer en herfst. Hierdoor verandert niet alleen de manier waarop je over je cyclus denkt, maar ook de manier waarop je je levensstijl aanpast en de optimale werking van je lichaam zal ervaren. Het is een waardevol boek dat vrouwen kan helpen om meer tot hun recht te komen in onze samenleving.

The Power of the Heart brengt de kracht, de wijsheid, de liefde en de intelligentie van ons hart op een volkomen vernieuwende wijze onder de aandacht. Wat hebben Paulo Coelho, Isabel Allende, Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Maya Angelou met elkaar gemeen? Ze onderkennen de noodzaak van het luisteren naar je hart. Auteur Baptist de Pape sprak met hen en nog vele anderen.

Hij creëerde een boek met een verrassende wetenschappelijke en spirituele onderbouwing dat aan het begin staat van een onstuitbare internationale beweging: laat je hart je gids zijn. Vind je ware potentie en je geluk, leef dichter bij je intuïtie. Coelho, Allende, Tolle, Chopra en Angelou inspireren, De Pape overtuigt.

Dit is het universum van trilling. Einstein zei ooit: ‘Niets gebeurt totdat iets beweegt’. Alles trilt met een specifieke frequentie. Kwantumdeeltjes vibreren zó snel dat het spot met de wereld van begin en einde. De hoogste/snelste energie wordt Bron-energie genoemd. Wij en alles komen van deze vibratie om daarna te gaan naar de wereld van dingen, lichamen, gedachten en ego’s.

Met het achterlaten van de Bron-energie, aanvaardden wij onze hele wereld van problemen, ziekten, tekorten en angsten. De leringen van Abraham zijn gericht op het in alle opzichten terugkeren naar die Bron waar alles uit voortkomt en waar alles ook naar terugkeert.

Wayne Dyer ging reeds uit van deze Bron-energie in zijn boek ‘De Kracht van Verandering’. ‘Abraham kan u echter deze verlichte wijsheid bieden door voor 100 procent verbonden te zijn met die Bron en er nooit in het minst aan te twijfelen’, aldus Wayne Dyer in zijn voorwoord bij dit boek.>

Belinda Scholten

Westersingel 52, 4e verdieping

8913 CL Leeuwarden

The Magic
Inspirerende Ontmoetingen, Gesprekken en Levenslessen Susan Smit staat bekend om haar speelse en persoonlijke benadering van moderne spiritualiteit in het dagelijks leven. Wijze vrouwen leest als een inspirerende en openhartig getoonzette zoektocht naar wijsheid.

Smit is ervan overtuigd dat wij veel van oudere mannen en vrouwen kunnen leren.

Ze beschrijft haar ontmoeting met koningin Noor van Jordanië, met wie ze spreekt over het belang van een kritische geest, wisselt van gedachten met schrijfster Isabel Allende over verdriet als onderdeel van het bestaan, interviewt prinses Irene van Lippe-Biesterfeld over de kracht van de natuur en bezoekt onder anderen Isabella Rossellini, majoor Bosshardt, Char Margolis en Jane Goodall die haar laten delen in hun inzicht en visie.

The Reconnection
Het vervolg op Susans Smits bestseller “Wijze vrouwen”: haar gesprekken met inspirerende mannen, gelardeerd met haar eigen inzichten. Met o.a. Arthur Japin, Alain de Botton, Eckhart Tolle, Paulo Coelho, Joop van den Ende en Max Moszkowicz sr.

‘Na het schrijven van “Wijze vrouwen” had ik het gevoel dat ik iets over het hoofd zag. De helft, om precies te zijn. Ik miste de mannelijke blik op wijsheid en levenskunst. In “Wijze mannen” wil ik mannen en vrouwen helpen om de kwaliteiten van mannelijkheid ten volle te begrijpen, ervaren en benutten.

Mannelijkheid in de traditionele zin van het woord betekent winnen, ten strijde trekken en domineren. Dat is een eenzijdig en schraal beeld van mannelijkheid, waarbij het wilde, vaderlijke, wijze, creatieve, nobele en liefhebbende deel geen plek heeft.

The Reconnection
‘Alles over niets’ bestaat uit:
– Een boek (184 pagina’s)
– Een speelfilm (speelduur 70 minuten) en
– Een dvd met 14 interviews

‘Alles over niets’ is een film van Nederlandse makelij en nodigt je uit de dagelijkse ratrace los te laten door een geheel andere zienswijze op het leven. Deze eeuwenoude filosofie uit India heet nondualiteit en is omarmd door o.a. Albert Einstein, Eckhart Tolle, Jim Carrey, Ramana Maharshi en Byron Katie. Wanneer je wordt geraakt door het inzicht, kan alles in je leven ingrijpend veranderen… terwijl daar niets voor hoeft te veranderen.

Pin It on Pinterest

Share This
×