fbpx
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Een HSP-er is een Highly Sensitive Person. Prikkels van geluid, beeld, geur, gevoel en sfeer worden bewuster waargenomen.

Bij een hersenscan wordt bij een HSP-er  meer activiteit in de hersenen gemeten.

Bewust en onbewust

Gemiddeld verwerkt een mens op bewust niveau 60 bits per seconde aan informatie. Op onderbewust niveau is dit maar liefst 11,2 miljoen bits per seconde. Slechts een fractie van wat onze hersenen aan informatie binnen krijgen, wordt door onze persoonlijke filters/overtuigingen in ons bewuste brein waargenomen. 

Bij een HSP-er is het brein permanent in een meer “alerte stand”, waardoor meer bits worden doorgelaten door het bewuste brein. Als je niet goed weet hoe je om moet gaan met die overload aan informatie, ontstaat het overprikkeld zijn. 

Zelfbescherming

Over het algemeen zijn HSP-ers heel erg bezig met het zichzelf beter af te schermen. Tijdens een traject gaan we samen aan de slag met het onderzoeken welke filters jouw brein gebruikt om zichzelf te beschermen. Regelmatig zijn dit filters zoals een (te) groot verantwoordelijkheid gevoel; gevoel van onveiligheid en dus de behoefte alles in de gaten te houden; angst voor confrontatie en bewust willen leven.

Op het moment dat de onderliggende overtuigingen aan het licht zijn gekomen, ruimen we de beperkende overtuigingen die hierbij horen op. Het brein gaat de 11,2 miljoen bits per seconde anders te filteren. Het dagelijks leven is geen permanente, vermoeiende uitdaging meer, als je goed kunt filteren. Jij kan meer aan, voelt je gezonder en fitter en je zult meer dingen doen die jij echt leuk vindt.

Uitspraken van dames na een traject:

“Ik kan weer normaal over straat zonder gelijk bekaf te zijn”; “Ik kan tegenwoordig reizen met het openbaar vervoer”; “Nu ga ik met mijn vrienden mee naar festivals. Dat trok ik vroeger echt niet!”; “Op het moment dat ik merk dat het genoeg is kan ik gewoon naar huis zonder me schuldig te voelen”

Jouw traject bij Belinda Scholten

Met het exclusieve Creatrix® traject speciaal voor vrouwen ruimen wij op een prettige manier jouw belemmeringen op. Het resultaat is dat jij je veilig, gerust, krachtig en waardevol zal voelen. Je stelt geen grenzen om jezelf te beschermen, maar jij doet de dingen waar jij blij van wordt.

Kom er achter wat voor jou mogelijk is!

Volg een masterclass Vrouw ZIJN in Leeuwarden

Masterclass: Markant Zuiderburen: 16 jan (aanmelden noodzakelijk i.v.m. beperkt aantal plekken)

Of neem nu direct contact met mij op!

Belinda

Gratis Ebook 'Vrouw Zijn'

 

Ja, ik wil het gratis Ebook ontvangen. 

GDPR toestemmig

Het is gelukt!

Pin It on Pinterest

Share This
×