fbpx
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Geef jij ook mee als iemand wat wil? Vind je het moeilijk om nee te zeggen, grenzen aan te geven en/of streng te zijn? Gaat jouw voorkeur ernaar uit om liefdevol te zijn?

Liefdevol zijn is echter iets anders dan de ander zijn zin geven. 

Ik zal het aan de hand van een voorbeeld uitleggen.

Het is een hete zomerdag en je loopt met een kind van 6 door de stad. Je stelt voor een ijsje te gaan halen. Op weg naar de ijssalon lopen jullie langs de snoepwinkel en de kleine zegt: “Ik wil eigenlijk graag een lollie.” Je denkt bij jezelf: “Ach ja, ijs of lollie, beide zoet, het is wel goed.” Dus de kleine zoekt een lollie uit. Terwijl jullie in de rij wachten, zie je dat ze daar ook ijs hebben. Als je eindelijk aan de beurt bent heeft de kleine de lollie al open gepulkt. Je bestelt een ijsje en hoort de kleine te zeggen:”Ik wil ook een ijsje!” 

Wat zeg jij dan? Of wat is opvoedkundig het beste om te zeggen?

“Jij wilde een lollie, die heb je gekregen.” “Een andere keer kun je weer een ijsje krijgen.” 

Ja, dit is liefde.Tough love. Het kind begeleid je op deze wijze bij een gezonde ontwikkeling. Iemand altijd maar zijn zin geven is geen liefde. De ander altijd zijn zin geven zegt wat over jouw eigen angst om afgewezen te worden, je angst om de ander te kwetsen en/of omdat je confrontatie moeilijk vindt.

Tough love, zorg voor een gezonde verhouding tussen jou en de ander. Wat houdt jou tegen om jouw grenzen aan te geven en liefdevol voor jezelf op te komen?

Is het tijd om vanuit echte liefde te gaan leven? En dan gaat het niet om gedrag aan te leren maar jouw weten en gevoel op één lijn te brengen zodat je vanuit liefde kunt reageren.

Kom dan langs voor een vrijblijvende kennismaking.


Geef je grenzen aan!

 

Ik help jou graag om vrij te komen van wat dat in de weg staat. Kom langs voor een vrijblijvend bakkie en kom erachter hoe mooi jouw leven kan zijn. 

Of neem nu direct contact met mij op!

Belinda

Gratis Ebook 'Vrouw Zijn'

 

Ja, ik wil het gratis Ebook ontvangen. 

GDPR toestemmig

Het is gelukt!

Pin It on Pinterest

Share This
×